Kitajski česen

MikroDROBNJAK, kitajski česen
{Allium Schoenoprasum}


Močan, česnast okus. Sladkoben, vendar ne oster kot pri čebulici čebule. Okus se še razvije, če mikrozelenje malce segrejete.
Mikrodrobnjak je prav tako močnega okusa kot odrasla rastlina. To priljubljeno zelišče je dovolj vzdržljivo, da prenese kuhanje, zato poskusite nekaj novega, in ga pri naslednjem obroku uporabite namesto čebule.
Redna cena z DDV:2,50 €
Prodajna cena z DDV (1 kos):2,50 €
Opis

Izgled in okus
Zelo dolga tanka zelena valjasta sulica, na vrhu katere se še drži črno seme. Mikrodrobnjak je prav tako močnega okusa kot odrasla rastlina. To priljubljeno zelišče je dovolj vzdržljivo, da prenese kuhanje, zato poskusite nekaj novega, in ga pri naslednjem obroku uporabite namesto česna.

Uporaba
Odličen je v juhah in enolončnicah (uporabite ga namesto peteršilja), solatah (zlasti kumaričine), jedeh s paradižnikom in sendvičih. Dodajte ga mesu (ovčetina), ribam (predvsem losos), pečenkam, klobasam, pečeni zelenjavi, testeninam in rižotam ali ga uporabite kot nadev na gurmanski pici. Nepogrešljiv je v sredozemski kuhinji, lepo pa se poda tudi h krompirju in k omletam. V presni prehrani super nadomesti česen, ki ima včasih premočan okus.

Zanimivosti in nasveti
Komur je všeč česen, si lahko izbor zelišč popestri s kitajskim drobnjakom, ki mu zaradi česnastega okusa pravimo tudi česnov drobnjak – čudovito dopolni okus različnih azijskih jedi. Ne povzroča neprijetnega ustnega zadaha.Facebook stran
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Mikrozelenje Šebenik, d.o.o.
Obrtniška ulica 2a
SI – 1353 Borovnica
Tel.: 040-713-041
Tel.: 041-419-561
sebenik@mikrozelenje.si
© Mikrozelenje Šebenik, vse avtorske pravice pridržane