Bazilika

MikroBAZILIKA
{Ocimum basilicum}


Močnejši in čistejši okus kot pri odrasli sladki baziliki.
Mikrozelenje sladke bazilike ima značilno aromo zrele rastline, le da je ta močnejša. S sočnostjo in mehkobo izboljša vsako jed.
img_2305
img_2305
img_23022
Redna cena z DDV:2,75 €
Prodajna cena z DDV (1 kos):2,75 €
Opis

Kraljevsko zelišče – močnejši in čistejši okus kot pri odrasli sladki baziliki.
Mikrozelenje sladke bazilike ima značilno aromo zrele rastline, le da je ta močnejša. S sočnostjo in z mehkobo izboljša vsako jed.

Izgled in okus
Svetlo zeleni zaobljeni, vbočeni in sodoparni ploski, pahljačasti listi z bledim steblom. Aromatičen okus, ki spominja na sladki poper, je sočen in mehak, zato poudari vsako jed.

Uporaba
Značilna je za italijansko kuhinjo, odlična pa je tudi v azijskih jedeh. Za najmočnejši okus jo dodajte, tik preden jed postrežete. To vsestransko mikrozelenje je sijajno v juhah, solatah (paradižnikove) ter mesnih (ovčetina, svinjina) in morskih jedeh (rakovi koktejli), z njim pa lahko pripravite tudi edinstvene sladice, sladoled in čokolado.
Z njim ne morete zgrešiti pri zeliščnih omakah, namazih, zeliščnem maslu, prav tako prija na picah, v jedeh z grahom, gobami, s fižolom (namesto peteršilja), nepogrešljiv pa je tudi v zeliščnih smutijih).

Zanimivosti in nasveti
Ime izvira iz grške besede 'basireus', ki pomeni kralj. Poznamo več vrst bazilike, citronska bazilika npr. vsako skuto spremeni v pravo poslastico, poznamo tudi vijolično, grško, opalno, cimetovo, tajsko in še kakšno. Kombiniramo jo s čebulo, česnom, poprom, peteršiljem, svežim koprom, pehtranom ali z malo rožmarina in žajblja. V Italiji imajo posebno trojico, ki se odlično ujame:  baziliko,  česen in sir.

Facebook stran
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Mikrozelenje Šebenik, d.o.o.
Obrtniška ulica 2a
SI – 1353 Borovnica
Tel.: 040-713-041
Tel.: 041-419-561
sebenik@mikrozelenje.si
© Mikrozelenje Šebenik, vse avtorske pravice pridržane