Koriander

MikroKORIANDER
{Coriandrum sativum}


Intenziven, aromatičen okus po koriandru z rahlo noto janeža in popra.
Pravijo, da so dobre stvari v majhnih količinah, kar še kako velja za mikrozelenje koriandra. Odlikuje ga intenzivnejši okus kot odraslo rastlino ter ima mehko, voljno teksturo in značilno aromo.
img_2315
Redna cena z DDV:2,75 €
Prodajna cena z DDV (1 kos):2,75 €
Opis

Izgled in okus
Pravijo, da so dobre stvari v majhnih količinah, kar še kako velja za mikrozelenje koriandra. Odlikuje ga intenzivnejši okus kot odraslo rastlino ter ima mehko, voljno teksturo in značilno aromo. Dolgi vitki listi, na vršičkih katerih se občasno drži okroglo, rjavo seme.

Uporaba
Slasten je v indijskih in azijskih jedeh ter je najpomembnejše zelišče v salsah in solatah. Dodajte ga piščancu, govedini in zelenjavnim jedem. Uporabite ga kot dekoracijo, ki poka od okusa.

Zanimivosti in nasveti
Koriander v velikih količinah uporablja mesna industrija – značilni vonj po koriandru ima na primer mortadela. Podobno kot danes ponekod na karnevalskih sprevodih mečejo med gledalce bonbone, so v prejšnjih stoletjih med ljudi metali koriandrove konfete in druge kandirane bonbone, ki so bili s sladkorjem prevlečene začimbe. Sčasoma so začimbne kroglice zamenjali majhni mavčni odlitki in kasneje okrogli papirčki – iz začimbnih konfetov so se tako razvili papirnati konfeti, kakršne poznamo danes. Koriandru pravijo tudi kitajski peteršilj, saj so njegovi listi zelo podobni listom gladkega listnatega peteršilja. Zaradi rahlo citronastega okusa liste pogosto uporabljamo pri sladicah. Najdemo ga v mešanici karija, dobro se kombinira z vsemi začimbami z Vzhoda.

Facebook stran
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Mikrozelenje Šebenik, d.o.o.
Obrtniška ulica 2a
SI – 1353 Borovnica
Tel.: 040-713-041
Tel.: 041-419-561
sebenik@mikrozelenje.si
© Mikrozelenje Šebenik, vse avtorske pravice pridržane