V medijih
Mikrozelenje.si je vodilni slovenski portal, posvečen svetu mikrozelenja & kalčkom – njunim prednostim, uporabi in pridelavi. Na strani “V medijih” smo zbrali vse pomembne video & pisne vsebine, ki so bile predstavljene v različnih medijih, s ciljem ozaveščanja o tej izjemni super hrani.
V zadnjih letih je mikrozelenje pridobilo vse večjo prepoznavnost, saj ponuja bogate hranilne vrednosti in kulinarično raznolikost. Prav tako kalčki. Mediji so prepoznali njun potencial, zato so o tem govorili v številnih televizijskih prispevkih, intervjujih in spletnih reportažah.
Na tej strani boste našli videoposnetke in besedila, ki prikazujejo zgodbo o mikrozelenju – od njegovega nastanka do uporabe v vrhunski gastronomiji in domači kuhinji. Ne glede na to, ali ste ljubiteljski vrtnar, profesionalni kuhar ali preprosto nekdo, ki želi izboljšati prehrano, vas vabimo, da si ogledate, kako mikrozelenje navdihuje ljudi po Sloveniji.
Spremljajte našo prisotnost v medijih in odkrijte, zakaj postaja nepogrešljiv del zdravega načina življenja!
Spremljajte nas tudi na Instagram profilu:
https://www.instagram.com/mikrozelenje.sebenik/

RTV Prispevek: Podjetno naprej
Ko sta Saša Kržič in njen partner Boštjan Šebenik pred leti sprva za hobi vzgojila nekaj lončkov mikrozelenja, sta ju uspeh in vzgoja teh majhnih rastlinic tako prevzela, da sta pustila službi v farmacevtskem podjetju in tiskarni ter v domači Borovnici odprla svoje podjetje. Danes 4-članska ekipa goji in uspešno trži več kot 30 različnih vrst mikrozelenjave in zelišč, od brokolija, graha, pese, ohrovta do pora in krebuljice. Ponudbo dopolnjujejo s svežim in suhim jedilnim cvetjem ter kompleti za domačo vzgojo. Pridelek zagotavljajo vse leto; dostavljajo ga gostinskim obratom po Sloveniji, iz leta v leto je več tudi spletnih naročil na dom. Mikrozelenje je njuna strast, pravita ustanovitelja; ne le, da sta z njim obogatila svojo prehrano, ustvarila sta delovna mesta in predvsem delovno okolje, v katerem res uživata.
Avtor: Edita Cetinski

RTV Prispevek: Pod pokrovom
Če radi gledate kuharske oddaje ali spremljate delo vrhunskih kuharskih mojstrov, ste gotovo na kuhinjskem pultu že opazili nizko posodico z malimi bilkami. Pri končni sestavi krožnika chefi s škarjicami odstrižejo nekaj bilk in jih – nekateri celo s pinceto – previdno dodajo jedi. Oddaja Pod pokrovko se tokrat loteva majhnega, a pomembnega dodatka jedem: mikrozelenja. Kaj je mikrozelenje, zakaj ga uporabiti, katere rastline so za to primerne in ali lahko mikrozelenje gojimo tudi doma, je zanimalo Andrejo Čokl.
Klepet ob kavi
Kdo bo sploh še vrtnaril, če pa obstaja MIKROZELENJE? To je zdrava hrana prihodnosti!
Mikrozelenje je polnovredno rastlinsko živilo, ki ga lahko enostavno vzgojite doma že v enem tednu. Nekaj odličnega za neučakane! Ali to pomeni, da je mikrozelenjava zaradi hitre poti od semena do uživanja samo dekorativni element brez hranilne vrednosti? Nikakor! Mikrozelenje vsebuje visoke koncentracije vitaminov C, E in K, minerale, antioksidante, polifenole, omega-3-maščobne kisline, betakaroten ter tudi do 40-krat več hranil kot “odrasla zelenjava”. Kako vzgojiti mikrozelenje in katere vrste so najbolj enostavne za vzgajanje? Ne zamudite ogleda posnetka!

Članek - Visit Ljubljana
Kot rastejo trave in misli, tako rastejo želje, sveže ideje in cilji. Iz drobnega kalčka poženejo in se z neusahljivo energijo dvignejo svetlobi naproti. Pred dobrim desetletjem je v mislih Saše Kržič vzklila ideja o vzgoji mikrozelenja, se hitro razrasla in omrežila še njenega moža Boštjana Šebenika. Vse od tedaj se obdana z zelenilom Ljubljanskega barja s strastjo posvečata poslu in že nekaj let ohranjata status najbolj uveljavljenega ponudnika mikrozelenja za restavracije in druge zelenoprste posameznike pri nas.

Članek - Svet24
Saša Kržič in Mateja Ulaga o vzgoji in uporabi mladih zelenjavnih rastlinic.